ADD Arbo ZAC nr 9 – Niels Overvoorde wint de sprint van een op hol geslagen kopgroep

Het was spannend voor de organisatie vanavond. Plotseling was afgelopen donderdag een grote wens uitgekomen. Starten om 19:00 in september. Met dank aan de flexibele opstelling van de jeugd en hun trainers die bereid waren om een half eerder te starten en te stoppen met hun trainingen. Hierdoor kunnen we in september tot de 22e nog volwaardige wedstrijden rijden die niet door het vroegtijdig intredende donker hoeven te worden verkort. We hebben onze deelnemers gestalked, op de website, op whatsapp, op facebook, op Strava maar was het genoeg geweest? Gelukkig wel, wat een prachtige opkomst waarbij de laatste renner net voor 19:00 ingeschreven kon worden. Top

Er werd gevlogen vanavond, het leek wel een peloton vol straaljager piloten. Na het “starten maar” van de jury ging de gashendel vol open en bleef het peloton maar gaan. Langzaam werd de A groep op een lang lint getrokken en ging het van hard naar nog harder. Het B-peloton werkte als een rode lap op een stier, eenmaal in het zicht werd er nog meer versneld.

Met zo’n tempo vallen er slachtoffers, gelukkig geen gewonden of valpartijen maar wel renners die het tempo niet meer bij konden benen. Na het passeren van de B ontstond er een kopgroep van 12 dat later uitgedund werd naar een man of 9. Daarachter een peloton van een man of 15 en over de rest van de baan her en der plukjes renners die het tempo niet konden bolwerken. In de kopgroep sluitend klinkende namen. Joeri van Delft, Tijn Voerman, David van der Berg, Kevin Huskens, Lester Houtenbos, Erwin Meijer, Marten Groeneveld, Rikkie Dijkhuizen en Niels Overvoorde. De mannen wisten elkaar goed te vinden en met meer dan 46km/u gemiddeld raasde ze over de baan.

In de laatste rondes waren het de mannen van de Mooi Jong brigade die wat uitval pogingen deden, de kopgroep kraakte er werd gelost maar de meeste bleven bij elkaar. De mannen moesten er voor sprinten, normaal zou je dan gelijk Joeri roepen maar met het Mooi Jong elite geweld was dat deze keer niet zeker. In een man tot man gevecht naar de eindstreep was het Niels Overvoorde die gelijk bij opkomen rechte stuk vol aangaat. Met een ongelooflijke 1500 watt die hij op de pedalen duwde had Joeri het nakijken deze keer. Niels wint, Joeri 2 en Kevin Huskens 3.

Bij de B ging het ook hard. Hier stak er 1 renner met kop en schouder boven uit. Ricardo Sparreboom wist weg te rijden en vliegend B peloton kon hem niet meer achterhalen. Dat levert Ricardo behalve de dag winst bij de B ook een directe promovatie naar de A groep op. We kunnen concluderen met deze uitslag dat je van je blessure bent hersteld. Achter Ricardo werd het een sprint in deze sprint was het Hans Meerbeek die de 2e plek pakte voor Mario Lagerwerf.

Tot volgende week en let op we starten om 19:00 dus, en wees op tijd voor de inschrijving.

Dag uitslag van de race:

https://results.sporthive.com/events/PC1800737/races/5862292

Algemeen klassement:

https://www.despartaan.nl/activiteiten/zomeravondcompetitie/algemeenklassement.html

Onze Sponser van de ZAC

https://www.add-arbo.nl/

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ADD Arbo ZAC nr 9 – Niels Overvoorde wint de sprint van een op hol geslagen kopgroep