ADD Arbo ZAC 28 juli 2018 – Joeri van Delft wint met 2 duizendste

Met een harde westen wind en een typisch Hollands wolkendek was het nu niet bepaald een zwoele zomerse avond. Toch deed dit de renners uit Rijswijk en omgeving niet bepaald afschikken om de degens weer met elkaar te kruisen. Met 2 goed gevulde pelotons (40 renners of meer in de A en 25 of meer in de B) mochten we zeker niet klagen. Zo ook het publiek niet want die kreeg een zeer vermakelijke koers voorgeschoteld.

Laat ik deze keer eens bij de B beginnen. In het begin ontstond daar al snel een kopgroep met een vijftal renners waaronder een paar jeugd leden van de Spartaan. Ze wisten een mooi gaatje te slaan met het peloton maar konden het echter niet vast houden. Uiteindelijk kwamen de meeste renners weer samen en konden ze zich opmaken voor een massasprint. In deze massa sprint was het good old Peter Waanders die liet zien dat hij weer op de terugweg was en de overwinning mee pakte. Tweede werd Erik van Trigt die ook langzaam weer koersbenen krijgt en op de derde plek was het Job Nievelstein.

Dan het A peloton. Daar werd er vanaf het begin vol in geknald. Gelijk vanuit de start reden Robbert Schaap, Martin Pluto en nog 1 weg. Ze hadden een mooi gat alleen zaten te veel goede mannen er niet bij. Het gas ging er in een paar rondes flink op en alles kwam weer samen. Bij het naderen van het B peloton werd er wederom gas gegeven. Dit had als gevolg dat het bij de A’s in meerdere stukken brak doordat de B’s niet altijd even lekker gepasseerd konden worden. Het tempo was een tweetal rondes immens hoog, maar bleek ook voor de eerste groep te veel van het goede, het tempo ging er uit en de meeste renners kwamen weer samen.

De abrupte tempo versnellingen gevolgd door oempa loempa uitrust momenten zorgde voor steeds meer uitgemergelde gezichten en tegelijkertijd voor frustratie dat er niemand weg kon rijden. Juist als je dan denkt, er gebeurd niks meer, sloop een 8 tal renners 4 rondes voor het eind geniepig uit het peloton weg en pakte op de slapers in het peloton een mooie voorsprong. Het peloton sprong nog wel in gang maar kwam pas in de laatste ronde bij het ingaan van het laatste rechte stuk op de staart van de koplopers. Te laat dus. Vooraan zagen we echter een hele mooie sprint waarin Joeri van Delft met een verschil van 0.002 de winst voor de neus van Martin Pluto wist te pakken. Ook Kevin Huskens zat er nog goed bij met maar 0.067 achterstand op Joeri wat voor hem genoeg was voor plek 3.

Uitslag is hier te vinden: https://results.sporthive.com/events/PC1786762/races/5811845

Bijgewerkte klassement hier: https://www.despartaan.nl/activiteiten/zomeravondcompetitie/algemeenklassement.html

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ADD Arbo ZAC 28 juli 2018 – Joeri van Delft wint met 2 duizendste