ZAC nr22 – Joeri hersteld de orde bij de A, Max van der Meulen de snelste bij de B.

2 September, nog iets meer als 1,5 week en dan gaat het gebeuren. De omloop van het Zuiderpark komt terug, 45 jaar na dato wordt er onder de vlag van de KNWU weer door het Zuiderpark gekoerst. Dit is natuurlijk de wedstrijd van het jaar. Win je in het Zuiderpark dan is je seizoen in 1 klap geslaagd. Alles staat in het teken van. Elke koers die nu gereden wordt is maar een voorbereidingsrit. De ZAC van vanavond > opstapje naar het Zuiderpark. Wielerspektakel Naaldwijk > klein bier op wat komen gaat.

Vanavond kon er dus alvast geoefend worden op het laagvliegen. Want laagvliegen is toch wel de verwachting voor het Zuiderpark. Zeker bij de Amateurs/Sportklasse/Junioren koers worden gemiddeldes van rond de 47 over 75 km verwacht. Spektakel dus maar vooral hardtrappen straks. Dat hard trappen kon vanavond mooi alvast bij De Spartaan worden geoefend. Een slimme keuze om bij ons te starten want naar verluidt scheen Naaldwijk het beloofde laagvliegen niet waar te konden maken, scheen iets met klinkers in plaats van asfalt te zijn geweest.

Laagvliegen werd er vandaag gedaan en wel volgens het bekende recept. Men nemen een groep renners, je voert het tempo de eerste 25 minuten geleidelijk op, dan start je met de demarrages en op het moment dat er meer als 6 renners vooraan bij elkaar zijn geven beide groepen vol gas. Dit beproefde concept werkte uitstekend bij zowel de B als de A. In beide pelotons brak het en werd er vervolgens met het mes tussen de tanden gekoerst.

Bij de B’s zagen we een leuke kopgroep met onder andere Max van der Meulen en Joost van Giesen, er zaten nog wat andere renners bij maar die fietste chiploos rond. De mannen werkte goed samen, hielden het tempo hoog en bleven uit de greep van de rest. Dit ondanks dat het B-peloton bijna met het A-peloton mee glipte op het moment dat ze voor de tweede keer werden gedubbeld. De Jury zag het echter al aankomen en greep op tijd in waardoor de koers eerlijk bleef. Wat er hierna gebeurde had ik geen goed zicht op. Wat ik wel zag was dat het in de laatste ronde helemaal uit elkaar knalde en dat Max van der Meulen met een mooie voorsprong won (aldus de chip uitslag) daarachter Joost van Giesen en Jorik van ’t Hof op plek 2 en 3.

In het A-peloton ging het er allemaal niet zo lief aan toe. Het tempo werd gemeen opgevoerd en na 25 minuten koers regende het uitvallen. Martijn Wiggers en Jerrie Suyker vertrokken als eerste, daarna sloten Mark van Velthoven, Rikkie Dijkhuizen, Joeri van Delft en Maxim Harteloh aan. Vervolgens maken Jan Sachtleven en nog een renner de oversteek. Kevin Huskens had de slag gemist, glipte een ronde later uit het langzaam stervende peloton weg en reed knap in 1 ronde tijd het gat dicht.

9 man weg, tempo ging omhoog dan denk je het is gedaan maar het peloton ging ook rijden. De kopgroep bleef hangen op een meter of 100, soms wat meer soms wat minder. Achter hen werd gejaagd en gejaagd. Beide groepen draaide volop en de snelheden van de rondjes lagen boven de 45. Langzaam leek het er op dat de groep weer werd binnen gehaald maar uiteindelijk bij het voor de tweede keer passeren van de B was het gedaan. De motoren van het peloton moesten het met steeds minder doen, de gaten werden niet goed dichtgehouden en zo werd er uiteindelijk gecapituleerd. De strijd om winst was aan de mannen vooraan.

Het regende nog wel wat uitvallen alleen was het niemand gegund om weg te blijven. Tja en dan weet je het eigenlijk wel, er gaat weer gesprint worden, wordt er gesprint en Joeri zit er bij dan zet je daar natuurlijk je geld op in. Mark had ook nog goede kansen. De mannen komen de bocht uit, zetten eens goed aan en voor je het weet is de streep daar. Joeri van Delft wint en pakt weer de overwinning. Mark van Velthoven op twee en Kevin Huskens op 3.

Volgende week dinsdag kan er nogmaals voorbereid worden op het Zuiderpark. Naar het schijnt heeft zo heel de Westlandse trimmers top zich ingeschreven om die prestigieuze titel te gaan winnen. Zo’n A of B trimmers Westlandklassement winnen is natuurlijk aardig maar kan je dat ook in het Zuiderpark? We gaan het zien 2 september.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr22 – Joeri hersteld de orde bij de A, Max van der Meulen de snelste bij de B.