ZAC nr 20 – Ongelooflijk! Joeri van Delft heeft zijn 8e op rij te pakken.

Een aantal dingen zijn zeker op deze aarde, de zon komt elke ochtend weer voor niks op, als je van een gebouw afspringt dan val je door de zwaartekracht naar beneden, dood gaan we allemaal en als Joeri van Delft aan de start van de dinsdag ZAC staat dan wint hij hem.

Het was nog even spannend of het deze dinsdag wel door kon gaan. Zo’n ¾ van de renners die regelmatig komt is nog lekker op vakantie. Het weer gaf wat twijfels, het was deze dinsdag nog zeer warm (30 graden bij de start) terwijl Buienradar mogelijk regen tijdens de koers op gaf. Om het de renners nog lastiger te maken kregen we in Delft te maken met een liquidatie. Op klaarlichte dag werd iemand overhoop geknald met als gevolg dat 1 van de doorgaande routes naar de Spartaan was afgesloten. Bij de inschrijftafel begonnen Pieter en Jako zich al zorgen te maken. Met nog 10 minuten te gaan waren er pas 5 deelnemers. Gelukkig druppelde daarna toch snel de benodigde renners binnen. Bij elkaar zo’n 25 stuks maar alleen maar 7 b renners. Dat was te weinig voor de B en dus werden de B en A samengevoegd. Wel apart afsprinten, dat dan weer wel.

Een gezamenlijke koers waarin in het begin zeker de b renners en rensters zich goed lieten zien. Ze schuwden niet om tempo te maken, dat tot verbazing van wat A renners. Het duurde een paar rondjes voordat de eerste A renner eens echt doortrok op het rechte stuk en met 50+ de bocht in stuurde. Alles lag op een lint maar het brak niet. Dit was wel het sein om te kijken of er kans op een ontsnapping was. Keer op keer reden er 2,3 of 4 man weg maar steeds werden ze weer bijgehaald. Het was vandaag dan ook geen doen in deze warmte. In het peloton was het prima, dan had je nog wel verkoeling van de rij wint maar zodra je vol gas op kop stond te stampen dan raakte je motortje binnen no time oververhit en stopte je benen er van zelf mee.

Toch bleef het heel de koers onrustig, als op een gegeven moment een viertal renners wegrijden en na 2 rondes nog niet zijn terug gepakt wordt het tempo in het peloton flink de hoogte ingegooid. De groep brak in meerdere stukken en een aantal b-renners konden het niet meer bij houden. Als er een groep van 8 man zich vormt lijken er kansen te zijn, echter werden de benen stil gehouden en kreeg de rest weer de gelegenheid om de aansluiting te maken.

Feitelijk wilde het deze avond niet lukken omdat de juiste mensen niet met elkaar weg reden maar tegen elkaar reden. Zo zagen we Joeri het een paar keer proberen maar dan dichte Martijn het gat. Was André weg dan zat TDK het wel dicht te rijden. Ging Ronald en Richard er vandoor dan dichte Mark het wel weer. Kortom het bleef dus compleet.

De B’s mochten als eerst afsprinten, hierbij werd het een 1 op 1 duel tussen Max (Cat 7 van de Spartaan) en Johan de Kok. Max ging van heel erg ver maar pakte net niet genoeg voorsprong op Johan, Johan zat op het wiel van Max en 150 meter voor de finish sprintte hij over hem heen. Derde werd Sandro Quaranta.

Bij de A’s zou het ook een sprint worden, daar dacht Martijn Wiggers anders over. Met nog 2,5 ronden te gaan reed hij weg. De Spartaan renners die op dat ogenblik vooraan zaten voelde zich niet geroepen om hem terug te halen en lieten het werk aan de andere clubrenners over, zodoende kon hij al gauw een groot gat pakken. Het gat werd groter en groter en de kansen van Martijn namen met de minuut toe, als hij dat tempo strak kon houden zou het hem misschien wel lukken. Met nog 1 ¾ ronde te gaan kwam in 1 keer Erik de Niet tevoorschijn. Heel de wedstrijd was hij niet gesignaleerd, hing hij in de staart van het peloton en bewaarde hij zijn energie. Zo fris als een hoentje spurtte hij er vandoor op weg naar Martijn. Het werd spannend, de renners gingen de laatste ronden in. Erik viel stil. Joeri van Delft nam nu zelf het heft in handen en knalde het hele rechte stuk door. Martijn werd langzaam binnen gehengeld en zag zijn poging een ½ ronde voor het eind stranden. Er vormde zich een groepje van 6 renners die het ging uitmaken. Bij opkomen rechte stuk stond het eigenlijk al vast. Sprinten is Joeri’s ding, die maakt dat wel af. Joeri met overmacht op 1, Mark van Velthoven op 2 en Kevin Huskens op 3. Voor Martijn mocht het dus niet zo zijn en hij vond zichzelf op een 6e plek terug.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr 20 – Ongelooflijk! Joeri van Delft heeft zijn 8e op rij te pakken.