5-6-2018 ZAC nr 11 – Bitterballenkoers met André Kok in onze gedachten

Wat vorige week niet lukte vanwege het noodweer kwam deze avond helemaal goed. Een zonnetje, een beetje wind uit het noorden, niet al te heet en vooral heel veel renners. De Spartaan mocht 95 mannen en vrouwen verwelkomen voor de bitterballen editie. Deze avond werd er gestreden voor de ZAC, voor de punten, voor de herinnering aan André Kok en als beloning voor gedane arbeid bitterballen en andere garnituur na afloop. Daar hoefde niet eens gesprint voor te worden, het werd door Sirik en Doris gebakken en door Juul gratis uitgedeeld. Top geregeld dus.

Dan de koers, helaas vandaag 2 beslissingen door de jury die meerdere renners niet leuk vonden. Bij de B-groep werd de kopgroep van 5 gediskwalificeerd, zij hadden een kleine voorsprong op het B-peloton genomen op het moment dat het A-peloton voor de tweede keer langs kwam. Vervolgens zijn zij te lang in het A-peloton blijven hangen (een ronde of 5) terwijl de jury meerdere malen sommeerde om het A-peloton te laten gaan. Nadat ze het eindelijk lieten lopen was de voorsprong opgelopen tot bijna een halve baan en niet meer overbrugbaar voor de B-groep. Laten we heel duidelijk zijn, de regels zijn dat de B nooit bij de A aansluit, ook de kopgroep niet. Vandaar de DQ voor deze 5 renners. Hopelijk gebeurt het de volgende keer niet meer want de jury neemt deze beslissingen liever niet.

Hierdoor ontstaat de situatie dat het B-peloton uiteindelijk voor de winst sprintte. In deze sprint is voor nu Kevin Huskes als winnaar aangewezen, gevolgd op een tweede plek door Remco van Ruyven en op plek 3 Noah Cinjee.

In het A-peloton was er veel strijd. De wind die op het rechte stuk mee stond liet de snelheden flink oplopen. Er ontstonden hier en daar gaten alleen was het peloton zo groot bij de A’s, ik telde 66 koppen, dat deze gaten gauw weer door anderen werden dicht gereden. Even leek er een kopgroep met een renner of 6 weg te zijn. Dit duurde een ronde of 5 waarna ze weer waren teruggepakt. Mark van Veldhoven en Marco Kuijvenhoven gingen niet veel later samen op avontuur. Ook zij bleven een ronde of 5 weg maar het moordende tempo achter ze werd hen fataal en ook zij moesten er de brui aan geven en weer in de meute plaatsnemen.

Deze avond zorgde zelfs het passeren van de B’s niet voor problemen. Beide keren bleef het min of meer compleet en werd er geen verschil gemaakt. Dan denk je het wordt een massasprint, het ronde board ging op 3 en vervolgens rijden er 4 renners weg. Rick Nobel, Jerry Suyker, Erik de Niet en Michiel Vos waren ontsnapt. Ze hielden knap stand en zo mochten ze onderling sprinten voor de overwinning. In deze Sprint was Rick Nobel afgetekend het snelst. Alleen, zijn chip zat niet op zijn fiets. Rick kwam daardoor niet in de uitslag en miste zijn premie. Balen voor Rick maar hij is in goed gezelschap. Het overkwam Maxim Harteloh afgelopen zondag nog bij de ZoMoCo. Op plek 2 en dus nu op P1 is het Erik de Niet, op P2 Michiel Vos en op P3 Jerrie Suyker.

Let op, komende dinsdag 12 juni is er geen ZAC i.v.m. asfalteringswerkzaamheden op het parkoers. Een stuk wat vandaag wit was afgetekend wordt vernieuwd zodat het daar veiliger wordt om te koersen. Wij zien jullie dus graag dinsdag 19 juni weer terug.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen 5-6-2018 ZAC nr 11 – Bitterballenkoers met André Kok in onze gedachten