ZAC nr9 – Martin Pluto haalt uit bij de A en Noah Cinjee haalt zijn gram.

Vanavond hadden we wederom prachtig koers weer, het was zo goed als windstil, de temperatuur met zo’n 20 graden prima, en met 28 renners in de A-groep en 29 in de B-groep hadden we over de opkomst niks te klagen. Zeker bij de A’s hadden een aantal kleppers zich gemeld om te zien of er bij de Spartaan echt zo hard werd gefietst als dat de geruchten beweerde.

Het was vanavond een levendige koers. Bij de B probeerde 4 mannen zich af te scheiden met onder andere veel winnaar Hans Meerbeek erbij, ze kregen een goed gat alleen hadden ze de pech dat er eerst een kopgroep van de A en vervolgens het A-peloton zelf op hun neerstreek, nadat deze mannen en vrouwen voorbij waren slonk de voorsprong snel en daalde het peloton weer op hun neer. Uiteindelijk werd het hier weer een sprint, in deze sprint liet Noah Cinjee zien dat hij met de week beter wordt en wist nipt Goof Poelman te verslaan. Op een derde plek eindige Hans Meerbeek die de overwinning aan de jongelingen moest laten vandaag.

In het A-peloton was het echt koers vandaag, vanuit het vertrek werd er vol gekoerst, al na 1 ronde leken 4 mannen weg te rijden, dit gevaar werd gezien door Tom de Vreede die met een enorme jump het gat dicht reed en het peloton uiteen liet klappen. Na een spervuur aan demarrages viel alles in stukken, diverse groepen vochten voor aansluiting maar toen eenmaal de rookpluimen waren opgetrokken was er een kopgroep van 8 vertrokken.

Deze 8 man werkte goed samen en wisten 2 rondes voor het eind het A-peloton te dubbelen. De jury dacht er goed aan te doen om de kopgroep 3 rondes extra te laten rijden maar dat kwam niet helemaal goed door. De helft van de mannen sprinten mee en zo zagen we dat Martin Pluto de eerste sprint won. Hij moest echter door samen met Martijn Wiggers, Tom de Vreede, Tim de Koning, Nick Zuidewind en Mark Verbeek.

Verwarring alom, het duurde even voordat deze 6 man weer bij een waren en zich schap zetten voor de laatste ronde. Ook in deze ronde ging het weer vol gas. Wederom liet Martin zien dat hij over turbo benen beschikte en zodoende ook deze sprint wist te winnen. Achter hem kwam Nick Zuidewind als tweede over de finish gevolgd door Tim de Koning op een derde plek.

Komende dinsdag 29 mei is het bitterballenkoers ter ere van André Kok. Kom allemaal dan maken we er een wielerfeestje van met een leuke derde helft.

Uitslag https://results.sporthive.com/events/PC1530710/races/4869775

Stand A comp https://results.sporthive.com/organization/PC130867/championships/67146

Stand B comp https://results.sporthive.com/organization/PC130867/championships/67147

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr9 – Martin Pluto haalt uit bij de A en Noah Cinjee haalt zijn gram.