ZAC nr. 8 – Joeri van Delft slaat wederom zijn slag. Hans Meerbeek rapste bij de B’s

Het was mooi weer vandaag, het zonnetje had de temperatuur richting de 25 graden gestuwd terwijl een windje voor een heerlijke verkoeling zorgde. Niks stond vanavond de renners in de weg om zich eens lekker uit te leven bij de Spartaan. In de A-groep zagen we een 34-tal inschrijvers en bij de B zelfs 37. Een mooie opkomst waar we weer zeer verheugd mee waren.

Vooraf aan de koers greep de jury zijn moment om de renners toch op het hart te drukken om wat voorzichtiger te zijn en valpartijen te voorkomen. De volgende dag worden de meeste gewoon op het werk of in de collegebanken verwacht, dat kan je maar beter met hele botten en al je vel nog op je lichaam doen. Voorzichtig koersen, B-renners geven ruim baan aan de A en ben je gelost dan fiets je aan de buitenkant van de baan zodat achteropkomende renners je zonder problemen voorbij kunnen gaan. En misschien wel de belangrijkste, afsprinten doe je in een rechte lijn.

Goed de koers, laat ik eens bij de B’s beginnen. Daar was het een gesloten koers, waar renners aan de achterkant loste maar voorin niet het verschil gemaakt kon worden. Uiteindelijk bleef er een peloton van zo’n 15 renners over die mochten gaan strijden voor de winst. In de laatste rondes probeerde wat mannen nog weg te geraken maar de wind, die best wel aanwezig was, liet het niet toe en sloeg de energie uit de benen zodra aan het einde van het lange rechte stuk naar links werd gedraaid. Een eindsprint dus, Noah had zijn zinnen op winst gezet, hij moest die 2 keer zo oude Hans Meerbeek nu toch eens te grazen kunnen nemen. Siep Roes offerde zich op en trok de boel op gang. Noah ging ervoor maar die dekselse Hans was hem toch te snel af en dat niet alleen ook René Lievaart weet nog voor hem te eindigen. Noah Cinjee moest het vandaag met een derde plaats doen.

In het A-peloton stonden weer heel wat goede mannen aan de start, op voorhand beloofd dat een snelle race of een snelle schifting. In de eerste rondes werd er driftig gejaagd op een ontsnapping en het hele peloton zat op en lint, het brak echter niet. Ronde na ronde ging er voorbij, regelmatig reed er een groep met meerdere renners weg, 1 keer was er zelfs spraken van 2 pelotons maar telkens zaten niet de juiste mensen voorin en zodoende werd alles weer dichtgereden. Alle aanvallen zorgde voor een holle of stilstaan race. Of misschien was de wind door ook wel debet aan. Op het stuk parallel aan het rechte eind en het stuk langs de kantine was het volle bak tegen wat de snelheid soms niet ten goede kwam.

Het B-peloton kwam in zicht. Normaal is dat een moment voor slimmeriken om eens even extra op de pedalen te staan om te zien of er wat gaatjes vallen, de meeste renners waren echter alert en zo sloot na passage alles weer keurig bij elkaar aan. Juist als je dan denkt het gebeurt niet meer gebeurt het toch. Met nog een ronde of 7 te gaan sluipen een 6-tal renners weg bij de rest. Martijn Wiggers, Joeri van Delft, David van den Berg, Stefan Leegwater, Tom de Vreede en een nog even onbekende renner kregen een gat. Ze wisten de samenwerking goed te vinden en vlogen er vandoor. Christiaan Meerbeek zag het gevaar, wilde ernaartoe springen maar kreeg te maken met een klapband en daardoor een duikeling van zijn fiets. Succes met je herstel Christiaan.

Het 6-tal werkte eendrachtig samen en het peloton liet het begaan. Er was geen energie meer in de groep erachter om een jacht te organiseren en daarbij, deze mannen waren toch wel overduidelijk de sterkste vanavond. Tussen deze 6 mannen werd het een sprint waarbij Joeri van Delft wederom de rest wist te kloppen. David van den Berg wordt 2 en Stefan Leegwater 3.

Alle renners bedankt voor jullie komst. Let op, over 2 weken hebben we een bitterballen koers, dan wordt het niet alleen fietsen maar vieren we na finish van de A’s ook een derde helft in het clubhuis met bitterballen voor iedereen. Volgende week is het gewoon reguliere koers. Graag tot volgende week.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr. 8 – Joeri van Delft slaat wederom zijn slag. Hans Meerbeek rapste bij de B’s