ZAC nr6 – Joeri van Delft ongenaakbaar in de sprint, B-peloton wil minder ipv Meerbeek

Het was me een avondje wel, eindelijk was droog, 48 uur lang regende het aan 1 stuk door, je zou bijna de bui al zien hangen voor de ZAC maar ook deze keer was het weer ons goed gezind. Vanaf 12:00 klaarde het op, ging het zonnetje schijnen en blies een stevige zuidwester het parcours droog. De Lange Kleiweg lag er prima bij en schijnbaar voelde de coureurs dat aan. We hadden namelijk bijna 80 renners aan de start waaronder opvallend hoop westlanders, zijn het de komende weekend koersen bij de Spartaan die ze onze kant op lieten komen? De gezelligheid? Toch nog even voor verkennen? De overwinningen van de Meerbeeks? We weten het niet maar wij waren er blij mee.

80 renners dus aanwezig waarbij er zelfs 41 in de A-groep en de rest in de B-groep. 2 goed gevulde pelotons. Normaal garantie dat het wel hard zou gaan, dat ging het ook wel maar meer met hortte en stoten, in beide pelotons lukte het niet om het tempo continu hoog te houden waardoor het regelmatig stil viel. Helaas ging het vanavond fout in het B-peloton. Een val partij waarbij 1 renner (Frank) wel erg ongelukkig terugkwam en waarschijnlijk met een sleutelbeenbreuk naar het ziekenhuis moest. Dat is erg vervelend voor Frank en wij wensen hem een snel herstel toe. Deze valpartij zorgde wel voor een neutralisatie van beide wedstrijden waarna het spel weer opnieuw kon gaan beginnen.

Bij de B werd er naar de herstart veel aangevallen. Opvallend genoeg waren het hier de dames die erg actief waren. Marlies van der Lugt probeerde het regelmatig maar kreeg helaas nooit veel ruimte. Het was hollen en stilstaan, een ontsnapping werd opgezet en een halve baan later weer teruggepakt. Niemand kan weg en dan betekent dat maar 1 ding. Een massa sprint. Bij het luiden van de bel kwamen de snelle mannen in stelling. Hans Meerbeek die nog de smaak van een overwinning van vorige week in de mond had wilde wel meer. Hij had wat knechten mee genomen die de sprint perfect voor hem aantrokken. Het was geen verrassing dan ook dat Hans wederom aan het langste eind trok. Op de tweede plaats zien we René Lievaart en op de derde plek Spartaans eigen spurt bom Noah Cinjee.

Bij de A’s was het van eenzelfde laken een pak krijgen. Direct vanuit de start reden 10 man weg, ze kregen 50 meter en 2 rondes later was dat weer dicht gereden. Daarna werd tempo hooggehouden en was er eigenlijk geen ontsnappen meer aan. Toch ging het niet echt hard, door de kou leek een echt hoog tempo niet vastgehouden kunnen worden. Zelfs na het passeren van de B’s, normaal een moment waarop het breekt bleef de boel compleet. Ook hier denderde de groep op een massa sprint af.

Een grote groep die ging strijden voor de 3 ere plekken, of toch niet? Een renner van WTOS ontsnapte met nog 3 rondes te gaan, hij nam een voorsprong van een meter of 50 maar werd in de laatste ronde alsnog gepakt. In het peloton was het voorin was het veel stuivertje wisselen maar uiteindelijk zaten de gekende namen toch vooraan in de sprint. Op het lange rechte vochten Joeri van Delft en de westlanders Marco Kuijvenhoven en Mark Verbeek een verbeten strijd uit waarbij Joeri overtuigend won voor Marco en Mark (u weet wel de man van de meloenen op Strava).

In de kantine werd er nog lang na gepraat over de koers, de gebeurtenissen en de toekomst verwachten. Er staan wat mooie dingen te gebeuren. Zaterdag is er natuurlijk de KNWU-bevrijdingsronde voor Sportklasse (10:00 uur) en Amateurs (11:30). Zondag is er op het parcours de ZoMoCo powerd by WTOS A-groep (10:00) en B-groep (11:15). Maar er komt meer, hierbij alvast een voorzichtige aankondiging van een Bitterballen koers voor dinsdag 29 mei. André Kok is hier vorig jaar mee begonnen en wij willen ook ter nagedachtenis aan hem dit weer voortzetten. Wij zorgen voor de bitterballen en hopelijk de vele renners voor veel gezelligheid in het clubhuis.

Iedereen bedankt en tot volgende week.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr6 – Joeri van Delft ongenaakbaar in de sprint, B-peloton wil minder ipv Meerbeek