ZAC nr 5 – De Meerbeeks pakken de winst (Christiaan bij de A Hans bij de B)

Na een prachtig zomers weekend dreigde het weer vandaag dusdanig om te slaan dat er alweer over de vloek van de ZAC werd gesproken. Gelukkig waren de verwachtingen ook deze keer te voorbarig en hielden we het wederom grotendeels droog. De wolken dreigde vooral en meer als een paar spetters aan het begin van de race was het niet.

De Spartaan mocht vandaag 55 renners verwelkomen waaronder eindelijk de winnaar van de A-groep van 2017. Robbert Schaap maakte zijn rentree na de vele hoogtestages en buitenlandse koersen. Het peloton was dus gewaarschuwd. Er waren 30 man/vrouw bij de A en 25 bij de B. Een prima opkomst met deze weersverwachting.

Vandaag was het een afvalrace bij de B’s, vooraan kon niemand echt wegrijden en achterin moesten er een paar lossen. Langzaam werd het peloton beetje bij beetje kleiner, er waren wat schermutselingen maar het verschil kon niet gemaakt worden. Nadat de A voorbij was gedenderd werden er nog wat pogingen ondernomen maar het mocht niet baten. Als 1 groep gingen ze de laatste ronde in. Daar werd het een sprint tot aan de lijn. Een wiel aan wiel sprint waarbij we Hans Meerbeek net zijn wiel voor René Lievaart en Jesper van der Valk zien drukken. Wij houden hierbij de Mylaps registratie aan, dus zat je nog net voor iemand zorg dan dat je chip in orde is.

Ook bij de A werd het hard gespeeld in het begin, al gauw ging alles op een lint en na een ronde of 3 was er een groep van 10 man weg. Dit gevaar werd gezien en haastig het gat gedicht. Heel even leek het status quo maar dat mocht niet lang duren. De mannen van Mooi Jong (David en Tim) waren erg actief, ook Diederik liet vinnige demarrages zien, dan vergeet ik nog het werk van Peter Fils, Christiaan Meerbeek, Jerry Suyker en Frank Lanting. Bij het naderen van het B-peloton roken een aantal renners hun kans, het halve peloton fietste al op 1 been en de kans om de ontsnapping op te zetten was daar.

Na het passeren van de B hadden 8 man een gaatje, langzaam werd dit gaatje uitgebouwd, dit uit bouwen kosten 2 renners de kop waarna er 6 overbleven. Niet heel vreemd dat daar Frank Lanting, Tim de Koning, Diederik Thier, Jerry Suyker, David van de Berg en Christiaan Meerbeek bij zaten. Zij werkten uiteindelijk goed samen, passeerde nogmaals de B en mochten voor de winst sprinten. In die sprint toonde Christiaan zijn klasse, hij wint met 1 lengte voorsprong op Tim de Koning en Frank Lanting.

Na de 2 vorige races hadden we wat klachten gekregen dat er her en der namen niet aan transponders waren gekoppeld, bij de inschrijving is er extra opgelet of de registratie in orde was zodat iedereen die met een chip rijdt ook daadwerkelijk op mylaps komt te staan. Na de race kwamen we erachter dat er toch nog heel wat namen en chipnummers niet gekoppeld waren. Met een aantal man is naar dit probleem gekeken en gezamenlijk tot een oplossing gekomen. Als het goed is moet iedereen nu goed geregistreerd zijn. Tot volgende week.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr 5 – De Meerbeeks pakken de winst (Christiaan bij de A Hans bij de B)