ZAC nr 4 – Mark van Velthoven toont zijn klasse

Daaaaaaaaaaaar is die dan. Die eerste echte mooi weer ZAC. Vanavond was het bijna ideaal, 20 graden, een klein windkrachtje 2,5 en veel goede renners aan de start. De Spartaan mocht bijna 75 coureurs op de baan verwelkomen. 41 mannen in de A groep en 32 in de B groep. Prachtig want dat betekent dat er voor ieder wat wils was vanavond. Ben je niet zo goed dan kan je je lekker met het peloton mee laten voeren en wil je de benen uittesten dan belet niks je om eens even lekker op kop te boren. Het was dus een wieler feestje aan de lange kleiweg. Top toch?

Laat ik eens met de B-groep beginnen, een gesloten race deze avond waarbij er in het begin flink aan de boom werd geschut. Vele korte snelle aanvallen die gauw werden gepareerd maar die tot gevolg hadden dat er toch renners uit het peloton moesten lossen. Vaak ging het op 1 lang lint om daarna alsnog weer samen te klonteren. We zagen vooral ook een snelle race met een gemiddelde van boven de 41, dat is best stevig voor de B-groep, echter waren de omstandigheden makkelijk en met een beetje conditie was het best bij te houden. Uiteindelijk zien we de race in een massasprint beslecht worden. Paul van Sighem had die ultieme jump en klopt met een lengte voorsprong Maarten Buitelaar en Stef Voermans.

Bij de A-groep startte het een beetje tam. Grote namen genoeg die koers zouden kunnen maken maar bij een aantal speelde de GP Wouter de Groot morgen bij Ahoy in het achterhoofd mee en die hielden de benen in toom. Het tempo was ook hier hoog, enkele renners moesten lossen maar over het algemeen bleef het peloton compleet. Dit was allemaal niet naar de zin van David van den Berg en Mark Velthoven. Zij gingen na een ronde of 6 op avontuur, enige rondes lang bleven ze met zijn tweeën voor het peloton uitrijden hopend op gezelschap. Dat gezelschap kwam er, Martin Pluto, Joeri van Delft, Berend Gras, Tim de Koning en Erik de Niet maakte de oversteek. Gelijk werd er gas gegeven en was het gat gemaakt. Helaas moest Berend afhaken waardoor de heren met zijn zessen overbleven.

Het leek al snel dat dit het was, het gat met het peloton groeide en groeide en de voorsprong was comfortabel groot. Maar juist als je denkt, kat in het bakkie begint het peloton te rijden en de kopgroep te bakkeleien. Beetje bij beetje werd het gat weer dichtgereden en in de laatste ronde kwam het peloton akelig dichtbij, dichtbij maar niet ver genoeg. In de kop groep was het Mark Velthoven die met sprint tot aan de meet Martin Pluto net wist te verschalken. Joeri van Delft maakte op de derde plek het podium compleet.

Wij van de Spartaan hopen natuurlijk dat het vanaf nu elk dinsdag zulk weer is. Daar houden we wel van. Renners en vrijwilligers bedankt, zonde jullie geen koers. Tot volgende week.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr 4 – Mark van Velthoven toont zijn klasse