ZAC nr 3 – Bob Kerkhofs de sterkste.

De vloek van de ZAC werd het al gekscherend genoemd, wederom dreigde het weer roet in het eten te gooien. Gelukkig zat buienradar er redelijk naast. De voorspelde regen die rond half 7 al zou vallen bleef beperkt tot een paar spetters en veel renners besloten om de Spartaan toch maar met een bezoek te vereren. 61 renners en rensters kwamen op dagen. In het A-peloton een man of 28 en bij de B’s 33. Voor deze omstandigheden een prachtige opkomst.

Zeker bij de A’s stond er heel wat kwaliteit aan de start, of moet ik zeggen brommers. Niks rustig in komen vandaag. T.D.K. (Tim de Koning) ging er weer eens gelijk vandoor, dit was slecht een voorbode want eenmaal terug gepakt werd het tempo nog hoger opgevoerd en ging het met dik 45 km/u over de baan. Het Mooi Jong collectief (Niels Overvoorde, David van de Berg en T.D.K) leek wat goed te maken want ze bleven demarreren. Zij waren echter niet de enige brommers, Bob Kerkhofs en Bram Nelck wisten ook wel raad met het onderhouden van een hoog tempo.

Wat de heren ook probeerde, er kwam niemand weg. Vaak reden ze de gaten op elkaar dicht om dan vergeefs achter om te kijken en te zien dat het steeds kleiner wordende peloton weer was aangesloten. Het was een afvalrace bij de A’s. Ze begonnen met 28 en uiteindelijk finishen er 13 in dezelfde ronde. Dat zegt natuurlijk genoeg.

Helaas kwam er toch nog regen, langzaam werd de baan wat natter en moesten de renners wat voorzichtiger doen. Zeker in bepaalde bochten achterop het parcours. De eenden en ganzen hadden hier en daar de baan van een nieuw laagje voorzien en dat maakte het allemaal wat gladder. Het was sowieso opletten met die beesten want ze zijn duidelijk nog niet aan de wielrenners gewent met de nodige bijna botsingen tot gevolg.

In het B-peloton ontstond er al gauw een splitsing. Een man of 10 onder leiding van de Spartaan nieuwelingen en junioren wisten zich af te scheiden van de rest en al gauw een mooi gat te slaan. Niet dat het daarmee rustig bleef in die groep, regelmatig werden er pogingen ondernomen om met een nog selecter gezelschap weg te rijden maar dat ging niet lukken. Siep Roes heeft het naar zijn eigen zeggen wel 10 keer geprobeerd maar kreeg maar niet de juiste renners mee. Ook hier werden de gaten door de goede mannen op elkaar dicht gereden in plaats om te proberen om collectief weg te fietsen.

Het werd een sprint tussen deze 10 renners waarbij de uitslag volgens Mylaps als volgt is: 1 Goof Poelman, 2 Noah Cinjee en op 3 Daan Hilbers. Eigenlijk zat er op 3 een andere renner maar ja die had geen chip en geen chip is geen uitslag.

Als het sein nog 3 ronde voor de A wordt gegeven ontploft de koers. Bob geeft er een enorme snok aan. Niels, David en Jan Gudde kunnen met hem mee. Een vijfde renner lijkt ook de oversteek te kunnen maken maar die valt uiteindelijk terug. De 4 man houden het tempo zeer hoog waardoor ervan achter niet meer aangesloten kan worden. De 13 mans grootte kopgroep valt in stukken uit elkaar. In de laatste ronde rijdt David samen met Bob weg. Het wordt een sprint a deux waarbij Bob Kerkhofs David van den Berg met minimale voorsprong weet te verslaan. Derde wordt Niels Overvoorde.

Het was een prachtige avond op de Spartaan waarbij er eindelijk weer eens kort, kort gereden kon worden. De temperatuur was met 18 graden natuurlijk uitstekend en wij hopen dan ook dat we nog velen van zulke dinsdag avonden mogen gaan krijgen. Alhoewel, de regen mag wegblijven, daar hebben we nu echt wel genoeg van gehad.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr 3 – Bob Kerkhofs de sterkste.