ZAC nr 2 – De regen hield Niels Overvoorde niet tegen

Het wil nog niet zo lukken met het weer. Wederom beleven we bij de Spartaan een valse start. Daar waar we vorig seizoen bij de tweede editie al bijna 100 renners aan de start hadden, zo kwamen er vandaag maar 26. Dit vinden wij natuurlijk helemaal niet vreemd, alleen heel bijzonder. Heel bijzonder dat zij er wel waren en bereid waren om in de regen te starten. Hel en verdoemenis liet Buienradar namelijk zien. Peter Fils appte nog. André het is nu 16:00 en buienradar is nog steeds niet positief, ik zit me hier een partij druk te maken niet normaal want ik wil koersen.

Vanaf 16:30 werden de verwachtingen steeds positiever. Van een zondevloed was al geen sprake en het onweer bleef ook weg. Er kon gekoerst gaan worden en de echte mannen en vrouwen zouden er gewoon zijn. Aan de start 26 renners en rensters waarbij een 13 – 13 verhouding een eerlijke verdeling over beide categorieën gaf.

De baan was nat maar er viel gelukkig (nog) geen regen. Bij de A’s werd de knuppel gelijk in het hoenderhok gegooid. André Mook vertrok vol uit de startblokken wat na een halfrondje door Bram Nelck werd overgenomen, die trok hard en lang door, met als gevolg dat er naar die eerste ronde al de eerste renners gelost waren. Al gauw werd het duidelijk dat het een afvalrace zou worden. De natte omstandigheden vroegen behendigheid met het sturen of anders heel veel extra watjes om de gaten die je laat vallen goed te maken. Harmen Land had pech bij de A’s. Na zijn enige kopbeurt (moest ik van hem vermelden) reed die lek en had hij het peloton moeten laten gaan. Volgende keer beter dan maar.

In het B-peloton waren het vooral de jongelingen die daar de dienst uitmaken. Siep, Noah, Daan en Floris hielden er aardig de gang in. Regelmatig werd er een versnelling geplaats maar het was allemaal niet genoeg om oudgedienden als Jaap Spoor eraf te rijden. Ondanks dat er een aantal renners ook hier moesten lossen groeide het peloton wel, dit dan weer met geloste A-renners maar zo kon er bij de B lekker de gang in gehouden worden. Uiteindelijk zou het een massa sprint worden. Een kolfje naar de hand van Noah Cinjee zou je zeggen. Tijdens de intervaltrainingen met Guido Smit had hij aan ondergetekende laten zien over zeer rappe benen te beschikken en dat maakte hij vandaag ten volle waar. Noah wint de sprint, Daan Hibers wordt 2, Floris Peereboom 3 en de winnaar van vorige week Siep Roes moest het met een vierde plek doen.

Bij de A’s waren nog maar 6 renners aan het front over gebleven. Wouter Wissema, Peter Fils, André Mook, Martijn Wiggers, Niels Overvoorde en Bram Nelck. Niels, Bram en Martijn waren overduidelijk de motoren van deze groep, reden net een tandje harder en langer door. Het leek er zelfs even op dat ze weg zouden rijden met zijn drieën maar dat werd door een kleine inzinking alsnog ongedaan gemaakt. Met zijn zessen passeerde ze de b groep en trapte gestaag door. De natte omstandigheden en de wind ten spijt hadden ze er goed de snelheid er in en waren ze veel sneller als de week er voor.

Als er niets zou gebeuren zou het een sprint worden. Met nog vier rondes te gaan reed Bram weg, Niels, Martijn en André erachteraan en Peter en Wouter leken de boot te missen. Ze kwamen met zijn vieren bij elkaar alleen hielden ze daarna de benen stil om de kat weer uit de boom te kijken. Peter en Wouter sloten weer aan en het spel begon op nieuw. In de laatste ronde gooide Martijn de knuppel in het hoenderhok. Hij wilde de sprint ontlopen, had een gaatje maar dat was niet groot genoeg. Bij opdraaien van het rechte stuk kwam de rest hem voorbij. Niels wist met een ultieme jump Bram te verschalken en zo deze regen editie te winnen. Bram werd tweede en André vond zicht zelf op de derde plek terug. Peter Fils strandde op een vierde plek. Alleen geen chip op z’n oude fiets dus niet in de uitslag.

Hopelijk hebben we volgende week goed weer en kunnen we los met een groot peloton. De Spartaan is er in ieder geval klaar voor.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr 2 – De regen hield Niels Overvoorde niet tegen