De eerste ZAC - Rick Nobel sterkste regen coureur.

De klok is verzet, de avonden lengen en dus is zoals aangekondigd de dinsdag ZAC van de Spartaan weer losgebarsten. Al weken keken de renners reikhalzend naar dit moment uit. De ZAC, de ZAC, de ZAC, hij begint weer. Heerlijke snelle koersen op een zon overgoten windstil parcours. Laagvliegen met gemiddeldes die over de 45 gaan. Zomer, zon, windstil, juist u begrijpt het al, daar ging het dus mis vanavond. De zon was er niet, windstil was het ook niet echt en de regen bleef maar vallen. Het zou een koers worden voor echte mannen en vrouwen. Renners die niet smelten van een beetje regen, die zich niet laten ontmoedigen door een beetje kou, die niet schrikken van een beetje modder op het gezicht.

20180327-A-peloton

Aan de start ongeveer een man of 10 in het A-peloton en 12 in het B-peloton. Bij beide groepen werd er vanaf het begin door de betere renners flink aangezet en zodoende brokkelde het al snel overal in stukken. Bij de A’s bleven er 5 man over met daarbij Martijn Wiggers, Rick Nobel, André Mook, Jeroen Wieringa en nog een renner waarvan mij de naam is ontschoten. Zij bleven gedurende ¾ van de race bij elkaar. Door de aanhoudende regen en nat wegdek plus daarbij de invallende duisternis werd het steeds lastiger om wat door een bril te zien. André zetten zijn bril af, kreeg hem niet snel weggeborgen en zat daardoor ineens op een achterstand. Martijn en Rick reden weg. André reed nog wel het gat dicht op Jeroen en de andere renner + een achterblijver dicht maar zag dat de andere 2 gevlogen waren.

Bij de B’s was het dus ook behoorlijk verbrokkeld. Als ik het goed zag waren er 2 man weggereden, Siep Roes en Daan Hilbers (beide nieuweling) bouwde al snel een ruime voorsprong op de rest van het B-peloton. In een sprint a deux had Siep de rapste benen en heeft zo zijn eerste overwinning bij de B’s te pakken. Plek 2 was voor Daan en nummer 3 werd de renner met nummer 62 waarvan de naam even niet bij mij bekend is.

Bij de A’s bleek Rick onmogelijk hard door stoempen aldus Martijn. De andere 4 daarachter hadden niet de power om het verschil te overbruggen en zagen het gat alleen maar groter worden. Door de barbaarse weersomstandigheden klonk het luiden van de bel als de verlossing. Martijn en Rick sprinten voor winst waarbij Rick Nobel ruim de rapste was. Martijn werd tweede. In het groepje van 4 daarachter was André Mook de man met de snelste benen en weet zo beslag op de derde plaats te leggen.

De Spartaan hoopt dat het volgende week wat beter weer is. Tot komende dinsdag.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen De eerste ZAC - Rick Nobel sterkste regen coureur.