19-9-2017 Laatste ZAC, Robbert Schaap (A) en Peter Waanders (B) winnaars van het eindklassement

ZAC Laatste A1B1Het zit er op. De ZAC van 2017 is voorbij, een heel zomerseizoen van het jaar 2017 werd in zowel de A als B-groep strijd geleverd voor de eindoverwinning in het klassement. Nog 1 race moest er worden gereden, nog 1 keer de degens worden gekruist alvorens definitief de winnaars uitgeroepen konden worden.

De late start (19:35) en de snel invallende duisternis zorgde voor een korte maar heftige race. Zeker bij de A’s viel het nooit stil, diverse mannen gingen met elkaar op pad maar sloegen nooit echt een groot gat. Uiteraard was het Sirik die het bal opende vanuit het startschot en samen met 3 andere renners op avontuur ging. Het peloton liet hen niet begaan, in de jacht op de heren vielen er aan de achterkant al slachtoffers. Eenmaal achterhaald dacht Arnoud Waltrecht samen met wat elite mannen ertussen uit te sneaken. Een zelfmoordmissie voor Arnoud naar bleek want hij kon al snel niet meer overnemen bij het hoge tempo die door de andere elite mannen werd ontwikkeld.

Bij de B’s viel het hier en daar ook uit elkaar. Echter de kemphanen die nog met elkaar in duel waren verloren elkaar niet uit het oog. Jesse Nijdam, nieuw lid van de Spartaan en de eerste ZAC die hij mee fietste leek zich prima te amuseren, het tempo was goed te behappen voor hem. Sterker nog in de eindsprint wist hij iedereen te verslaan. Alleen, geen chip op de fiets dus niet in de uitslag. Daarom mocht Peter Kolsters zich als winnaar laten noteren voor Sander van Dijk en Lex Meerman.

Terwijl er voor de B’s werd afgeteld sprong Martin Pluto uit het A-peloton, heel even krijg hij nog Jan Sachtleven mee maar Martin hield er zo’n tempo op na dat Jan na 1 kopbeurtje besloot om lekker terug in het peloton te gaan zitten. Martin hield het tot aan de streep vol en mocht zich als winnaar van de laatste ZAC laten uitroepen, Jan Sachtleven won de sprint van het peloton en Thomas van ’t Klooster was derde.

Voor het klassement bij de B’s maakte het resultaat van deze laatste wedstrijd allemaal niet meer uit. Bij de B’s wist Peter Waanders dicht genoeg bij Ronald in de buurt te blijven en zo zijn voorsprong vast te houden. Vol trots maakt dan ook De Spartaan bekend dat het B-podium er als volgt uit ziet:

1. Peter Waanders

2. Ronald Geleynse

3. Lex Meerman

 ZAC Laatste PodB

 

Bij de A’s was het ook eigenlijk niet meer spannend. De strijd was ook hier al gestreden. Het aanwezig zijn van Erik de Niet zorgde er al voor dat Mark van Velthoven hem niet meer voor P2 kon inhalen. Ook hier presenteert De Spartaan vol trots de winnaars van 2017:

1.      Robbert Schaap

2.      Erik de Niet

3.      Mark van Velthoven

 

ZAC Laatste PodA

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen 19-9-2017 Laatste ZAC, Robbert Schaap (A) en Peter Waanders (B) winnaars van het eindklassement