ADD Arbo ZAC nr 11 – Laagvliegen in hoog zomerse sferen

Wat een prachtig weer was het vanavond. Op deze derde dinsdag van de maand deden de zomerse temperaturen de onheilspellende troonrede gauw vergeten. Waar de zon volop scheen was de wind zo goed als verdwenen en eigenlijk weet je het dan wel van te voren. Er gaat heel hard gereden worden. Wat niet zo mooi was dat de gemeente maaiwerkzaamheden had uitgevoerd langs het parcours en al dat gras op de baan terecht was gekomen. Gelukkig waren een paar vrijwilligers bereidt om het weg te vegen en mede hierdoor kon de koers gewoon doorgaan.

Lees meer: ADD Arbo ZAC nr 11 – Laagvliegen in hoog zomerse sferen

ADD Arbo ZAC nr 10 – Niels Overvoorde de rapste

De eerste volle week van september zit er alweer op en dat is te merken. De zon is met een sneltreinvaart het gevecht met de nacht aan het verliezen, elke dag verder in september wordt het daglicht minder. Gelukkig kunnen we dankzij de jeugd om 19:00 starten waardoor er nog voldoende tijd overblijft om een koers van voldoende lengte te rijden.

Over de opkomst wederom niks te klagen, 2 mooie pelotons van elk iets meer als 30 man wat in totaal ongeveer 70 deelnemers maakt. Voor elk wat wils dus, genoeg tegenstand om jezelf te testen of anders een groot genoeg peloton om je in te verschuilen. Neemt niet weg dat je toch wel een stel goede benen moest meenemen om mee te dingen naar de dag overwinning.

Lees meer: ADD Arbo ZAC nr 10 – Niels Overvoorde de rapste

ADD Arbo ZAC nr 9 – Niels Overvoorde wint de sprint van een op hol geslagen kopgroep

Het was spannend voor de organisatie vanavond. Plotseling was afgelopen donderdag een grote wens uitgekomen. Starten om 19:00 in september. Met dank aan de flexibele opstelling van de jeugd en hun trainers die bereid waren om een half eerder te starten en te stoppen met hun trainingen. Hierdoor kunnen we in september tot de 22e nog volwaardige wedstrijden rijden die niet door het vroegtijdig intredende donker hoeven te worden verkort. We hebben onze deelnemers gestalked, op de website, op whatsapp, op facebook, op Strava maar was het genoeg geweest? Gelukkig wel, wat een prachtige opkomst waarbij de laatste renner net voor 19:00 ingeschreven kon worden. Top

Lees meer: ADD Arbo ZAC nr 9 – Niels Overvoorde wint de sprint van een op hol geslagen kopgroep

ADD Arbo Zomer Avond Competitie 4 aug 2020– "Vet is Macht": sprinter Peter Fils klopt Joeri van Delft

Peter Fils en Hans Bal roepen het al jaren; "Vet is Macht". Wil je echt hard kunnen sprinten heb je ten eerste massa en ten tweede benen als boomstronken nodig. Die boomstronken zijn nodig voor de benodigde Wattjes en de massa om het op de pedalen over te brengen in plaats van je zelf de lucht in te zwiepen. Sta je als sprinter dus een beetje dikkig (lees: je hebt wat extra vetjes) dan is dat niet erg want Vet is Macht. Dat deze theorie niet zomaar uit de lucht kwam vallen bewees Peter Fils wederom door ook deze ZAC in de sprint Joeri van Delft er voor de tweede keer op te leggen.

Lees meer: ADD Arbo Zomer Avond Competitie 4 aug 2020– "Vet is Macht": sprinter Peter Fils klopt Joeri van Delft

ADD Arbo ZAC 28 juli 2018 – Joeri van Delft wint met 2 duizendste

Met een harde westen wind en een typisch Hollands wolkendek was het nu niet bepaald een zwoele zomerse avond. Toch deed dit de renners uit Rijswijk en omgeving niet bepaald afschikken om de degens weer met elkaar te kruisen. Met 2 goed gevulde pelotons (40 renners of meer in de A en 25 of meer in de B) mochten we zeker niet klagen. Zo ook het publiek niet want die kreeg een zeer vermakelijke koers voorgeschoteld.

Lees meer: ADD Arbo ZAC 28 juli 2018 – Joeri van Delft wint met 2 duizendste

Uitslag 3e ADD Arbo Zomer Avond Competitie 2020

Het was weer een heerlijk avondje koers op de Spartaan. De 3e ADD Arbo Zomer Avond Competitie werd onder prima wedstrijd omstandigheden verreden. In het A peloton werd van alles geprobeerd om met een select groepje los te breken. Helaas deze keer zonder succes? Waren er te weinig sterke mannen? Stond de wind minder gunstig? Of komt iedereen langzaam meer in koers vorm en laten ze zich niet zo snel meer verrassen.

ADD Arbo ZAC 14-7-2020 – Joeri van Delft snelste benen van de kopgroep

Het was weer een enerverend avondje bij de Spartaan. Het weer leek even roet in het eten te gooien maar net op tijd werd onze regio bevrijd van de regenbuien en werd het asfalt droog. Hierdoor wisten de renners in grote mate de Spartaan weer te vinden om met elkaar de degens te kruisen.

 

Lees meer: ADD Arbo ZAC 14-7-2020 – Joeri van Delft snelste benen van de kopgroep

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen