5-6-2018 ZAC nr 11 – Bitterballenkoers met André Kok in onze gedachten

Wat vorige week niet lukte vanwege het noodweer kwam deze avond helemaal goed. Een zonnetje, een beetje wind uit het noorden, niet al te heet en vooral heel veel renners. De Spartaan mocht 95 mannen en vrouwen verwelkomen voor de bitterballen editie. Deze avond werd er gestreden voor de ZAC, voor de punten, voor de herinnering aan André Kok en als beloning voor gedane arbeid bitterballen en andere garnituur na afloop. Daar hoefde niet eens gesprint voor te worden, het werd door Sirik en Doris gebakken en door Juul gratis uitgedeeld. Top geregeld dus.

Lees meer: 5-6-2018 ZAC nr 11 – Bitterballenkoers met André Kok in onze gedachten

Attentie! Geen ZAC dinsdag 12 juni 2018

AsfalterenDinsdag 12 juni is er geen Zomer Avond Competitie bij de Spartaan. De gemeente Rijswijk laat op deze dag een gedeelte van ons parcours aan de lange kleiweg opnieuw asfalteren. Het betreft hier het stuk wat iets naar boven loopt en waar diverse lange scheuren in zijn ontstaan.
Toch zin om te koersen om de vorm te behouden of juist aan te scherpen? Onze Rotterdamse buren van RWC Ahoy ontvangen de renners graag. Inge en Aad zullen jullie met liefde inschrijven. Start bij Ahoy is 19:30 uur.

ZAC nr9 – Martin Pluto haalt uit bij de A en Noah Cinjee haalt zijn gram.

Vanavond hadden we wederom prachtig koers weer, het was zo goed als windstil, de temperatuur met zo’n 20 graden prima, en met 28 renners in de A-groep en 29 in de B-groep hadden we over de opkomst niks te klagen. Zeker bij de A’s hadden een aantal kleppers zich gemeld om te zien of er bij de Spartaan echt zo hard werd gefietst als dat de geruchten beweerde.

Lees meer: ZAC nr9 – Martin Pluto haalt uit bij de A en Noah Cinjee haalt zijn gram.

ZAC nr. 8 – Joeri van Delft slaat wederom zijn slag. Hans Meerbeek rapste bij de B’s

Het was mooi weer vandaag, het zonnetje had de temperatuur richting de 25 graden gestuwd terwijl een windje voor een heerlijke verkoeling zorgde. Niks stond vanavond de renners in de weg om zich eens lekker uit te leven bij de Spartaan. In de A-groep zagen we een 34-tal inschrijvers en bij de B zelfs 37. Een mooie opkomst waar we weer zeer verheugd mee waren.

Vooraf aan de koers greep de jury zijn moment om de renners toch op het hart te drukken om wat voorzichtiger te zijn en valpartijen te voorkomen. De volgende dag worden de meeste gewoon op het werk of in de collegebanken verwacht, dat kan je maar beter met hele botten en al je vel nog op je lichaam doen. Voorzichtig koersen, B-renners geven ruim baan aan de A en ben je gelost dan fiets je aan de buitenkant van de baan zodat achteropkomende renners je zonder problemen voorbij kunnen gaan. En misschien wel de belangrijkste, afsprinten doe je in een rechte lijn.

Lees meer: ZAC nr. 8 – Joeri van Delft slaat wederom zijn slag. Hans Meerbeek rapste bij de B’s

ZAC nr 7 - Gestaakte koers

Helaas was dinsdag 8 mei geen gelukkige koers avond bij de Spartaan. Na 7 rondes koers was er een valpartij in het A peloton bij het opkomen rechte stuk. Bij deze val partij waren meerdere renners betrokken en diende uiteindelijk een ambulance te komen om 1 renner naar het ziekenhuis te brengen. Een andere gewonde renner is met een auto naar het ziekenhuis afgevoerd.

De namen van de renners die betrokken waren zijn bekend, uit privacy overwegingen plaats ik ze hier niet. Wij van de Spartaan wensen alle gewonden een zeer spoedig herstel en we hopen ze snel weer terug te zien.

ZAC nr6 – Joeri van Delft ongenaakbaar in de sprint, B-peloton wil minder ipv Meerbeek

Het was me een avondje wel, eindelijk was droog, 48 uur lang regende het aan 1 stuk door, je zou bijna de bui al zien hangen voor de ZAC maar ook deze keer was het weer ons goed gezind. Vanaf 12:00 klaarde het op, ging het zonnetje schijnen en blies een stevige zuidwester het parcours droog. De Lange Kleiweg lag er prima bij en schijnbaar voelde de coureurs dat aan. We hadden namelijk bijna 80 renners aan de start waaronder opvallend hoop westlanders, zijn het de komende weekend koersen bij de Spartaan die ze onze kant op lieten komen? De gezelligheid? Toch nog even voor verkennen? De overwinningen van de Meerbeeks? We weten het niet maar wij waren er blij mee.

Lees meer: ZAC nr6 – Joeri van Delft ongenaakbaar in de sprint, B-peloton wil minder ipv Meerbeek

ZAC nr 5 – De Meerbeeks pakken de winst (Christiaan bij de A Hans bij de B)

Na een prachtig zomers weekend dreigde het weer vandaag dusdanig om te slaan dat er alweer over de vloek van de ZAC werd gesproken. Gelukkig waren de verwachtingen ook deze keer te voorbarig en hielden we het wederom grotendeels droog. De wolken dreigde vooral en meer als een paar spetters aan het begin van de race was het niet.

De Spartaan mocht vandaag 55 renners verwelkomen waaronder eindelijk de winnaar van de A-groep van 2017. Robbert Schaap maakte zijn rentree na de vele hoogtestages en buitenlandse koersen. Het peloton was dus gewaarschuwd. Er waren 30 man/vrouw bij de A en 25 bij de B. Een prima opkomst met deze weersverwachting.

Lees meer: ZAC nr 5 – De Meerbeeks pakken de winst (Christiaan bij de A Hans bij de B)

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen