ZAC Reglement

ZomerAvondCompetitie (ZAC)

De Spartaan organiseert de zomeravondcompetitie. Elke dinsdag wordt er op het parcours van de Spartaan gereden. De competitie begint op dinsdag 27 maart 2018 bij De Spartaan en eindigt (zonder zomerstop) op dinsdag 18 september 2018 .De start is stipt om 19:35 uur.

Er is in 2018 dus opnieuw geen gezamenlijke ZAC en klassement meer met Trias. Er is wel een klassement over alleen de dinsdagavond wedstrijden op de Spartaan. Dit wordt automatisch bijgehouden door MyLaps, wil je hierin opgenomen worden zul je dus wel met chip moeten rijden.

In 2018 wordt de proef van premiekoersen op donderdag (t/m mei) niet herhaald, wegens te weinig animo.

 Categorieën 

Categorie A

Elites, Beloften, Amateurs, Sportklasse en Junioren.

Categorie B

Nieuwelingen, Cat. 7 jeugd, veteranen (50+) en mensen met een basislidmaatschap (Dit vanwege de verzekering).

Categorie C

Alle dames vanaf nieuwelingen. Cat. 7 in overleg met trainers.

Van deze indeling kan individueel worden afgeweken afhankelijk de mogelijkheden van de renner. Dit wordt beoordeeld door de trainers en organisatoren van de ZAC.

Alle rijders die in de uitslag willen, dienen met een bij de knwu geregistreerde chip van mylaps te rijden. Deze helpen de jury bij het inschrijven en het opmaken van de uitslag. Rijders zonder chip worden niet in de uitslag opgenomen, maar meerijden mag wel.
Bij de knwu kunnen meerdere chips geregistreerd worden, vermeld bij het inschrijven welke chip je op dat moment gebruikt.

Inschrijving
Inschrijving start om 19.00 uur. Om 19:25 uur sluit de inschrijving. Indien te laat dan kan je nog starten zonder rugnummer (na betaling van het inschrijfgeld), twee ronden voor het einde eruit.

!!) Let op alleen licentiehouders en houders van een basislidmaatschapskaart kunnen meedoen.

Inschrijfgeld
Volwassenen en niet-leden € 2,50   Spartaan leden onder 18 jaar € 1,00. Graag gepast betalen. Biljetten groter dan € 20,00 euro worden niet geaccepteerd.

Aanvangstijden
A:         19.35 uur
B,C:     19.36 uur

Wedstrijd
De B's mogen niet met de A's meerijden, na 2 waarschuwingen worden zij uit koers gehaald en krijgen geen uitslag. (Dus de B-groep laat de A-groep rustig passeren, De A-groep houdt niet "stil" bij de B-groep, de B-groep blijft snelheid houden en houdt rechts aan om zo plek te maken om de A-groep te laten passeren). Geloste A-renners mogen wel aansluiten bij de B, maar verrichten geen kopwerk.

Afsprinten
Altijd eerst C’s, drie (twee) ronden later de B’s en weer drie (twee) ronden later de A’s. Na de finish verlaat men direct de baan. De uitslagen en standen staan in excel & MyLaps.

Materiaalpech/valpartij
Bij materiaalpech of valpartij kan alleen een ronde vergoeding worden gegeven (tot 5 rondes voor het einde), indien dit is geconstateerd is door de jury, dus materiaal kan alleen vervangen worden bij start/finish (voor de jurywagen). Bij een valpartij dienen de betrokkenen zich te melden bij de jury.

Schijfremmen

In 2018 zullen schijfremmen nog niet toegestaan zijn tijdens onze (trainings)wedstrijden, waaronder ook de ZAC. We volgen hierbij het KNWU advies op.

Voortijdige koersverlating)
Indien de koers voortijdig verlaten wordt, dienen de deelnemers zich bij de jury af te melden. Niet afmelden is geen punten.

Geen wedstrijd
Indien er geen wedstrijd kan plaatsvinden door slechte weersomstandigheden dan ontvangt ieder die zich heeft aangemeld 10 punten. Ook als het minimum aantal deelnemers van 10 niet wordt gehaald, krijgen de aanmelders toch 10 punten.

Basislidmaatschap
Zorg dat je op tijd bent als je geen licentie hebt, het "aanvragen van de basislidmaatschap kost enig invulwerk" Spartaanleden € 11,50 (KNWU) en voor niet leden € 25,00 (KNWU en aspirant-lidmaatschap Spartaan) !!

Elke deelnemer moet een zogenaamd basislidmaatschap van de KNWU hebben. Dit lidmaatschap kan alleen via een wielrenvereniging verkregen worden. Bij de Spartaan kunt u een Aspirant-lidmaatschap krijgen waarbij het Basislidmaatschap aan de KNWU wordt geregeld. Aspirant-lidmaatschap kost € 25,- inclusief het basislidmaatschap bij de KNWU (€ 11,50). Dit moet u contant voldoen aan de inschrijftafel. Het aspirantlidmaatschap wordt met de jaarwisseling stilzwijgend verlengd tot een rennerslidmaatschap voor het volgende seizoen, tenzij voor 1 januari middels een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  is opgezegd. Je kan dus maar één keer een aspirant lidmaatschap aanvragen, daarna zal je gewoon lid van de club moeten worden, wel zo gezellig toch?

Wijziging categorie

De jury kan om wedstrijdtechnische redenen een B renner naar de A-groep promoveren. Op deze manier blijft de B-groep “een laagdrempelige wedstrijd” voor de renners die de A-groep niet bij kunnen houden en leuk hun eigen wedstrijd kunnen rijden. Het is mogelijk in het per seizoen deel te nemen aan de categorie van uw keuze, tenzij je door de jury gepromoveerd ben. De punten blijven staan in de categorie waar je ze hebt verdient. Je staat dan dus in beide categorieën.

De punten in de oude categorie blijven gehandhaafd, totdat er besloten wordt om niet terug te keren naar de oude categorie. Bij het bepalen van de einduitslag telt de vermelding waar het meeste punten zijn gehaald, is dat gelijk bij de meeste wedstrijden, is dat gelijk bij de categorie waar ze het laatst gereden hebben.

Prijzen
Per wedstrijd, per categorie (A en B/C), eindprijzen voor eerste drie renners. Deze worden uitgekeerd bij een minimum van 25 deelnemers in de betreffende categorie.

Eindklassement
Prijsuitreiking klassement op de laatste ZAC, alleen sierprijzen en bloemen. Dit jaar bij op 18 september. Om voor het eindklassement in aanmerking te komen dient er aan 15 van de 26 wedstrijddagen deelgenomen te zijn.

De puntentelling
1e) 20 pnt
2e) 19 pnt
3e) 18 pnt
4e) 17 pnt
5e) 16 pnt
6e) 15 pnt
7e) 14 pnt
8e) 13 pnt
9e) 12 pnt
10e) 11 pnt
11e) 10 pnt
12e) 9 pnt
13e) 8 pnt
14e) 7 pnt
15e) 6 pnt

vanaf de 16e plaats iedere deelnemer 5 pnt.

Laatst aangepast op 7 februari 2018

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Reglement