ZAC Reglement

ZomerAvondCompetitie (ZAC)

De Spartaan organiseert de zomeravondcompetitie. Elke dinsdag wordt er op het parcours van de Spartaan gereden. De competitie begint op dinsdag 2 april 2019 bij De Spartaan en eindigt (zonder zomerstop) op dinsdag 17 september 2019 .De start is stipt om 19:35 uur.

Er is in 2019 dus opnieuw geen gezamenlijke ZAC en klassement meer met Trias. Er is wel een klassement over alleen de dinsdagavond wedstrijden op de Spartaan. Dit wordt automatisch bijgehouden door MyLaps, wil je hierin opgenomen worden zul je dus wel met chip moeten rijden.

 

 Categorieën 

Categorie A

Elites, Beloften, Amateurs, Sportklasse en Junioren. 2e jaar nieuwelingen mogen in overleg met jury, inschrijftafel en trainer bij A starten, bij klachten kan dit weer teruggedraaid worden.

Categorie B

Nieuwelingen, Cat. 7 jeugd, veteranen (50+) en mensen met een basislidmaatschap (Dit vanwege de verzekering).

Categorie C

Door te weinig animo is er geen apparte C meer,

Van deze indeling kan individueel worden afgeweken afhankelijk de mogelijkheden van de renner. Dit wordt beoordeeld door de trainers en organisatoren van de ZAC.

Alle rijders die in de uitslag willen, dienen met een bij de knwu geregistreerde chip van mylaps te rijden. Deze helpen de jury bij het inschrijven en het opmaken van de uitslag. Rijders zonder chip worden niet in de uitslag opgenomen en komen niet in aanmerking voor een premie, maar meerijden mag wel.
Bij de knwu kunnen meerdere chips geregistreerd worden, vermeld bij het inschrijven welke chip je op dat moment gebruikt.

De Spartaan heeft voor oog om de B groep zo laag drempelig mogelijk te houden. Daarom stellen wij verplicht dat houders van een sportklasse licentie in de A groep starten (tenzij boven de 50). Nu horen we heel vaak bj de inschrijftafel, mag ik aub in de B groep want ben net ....... en vervolgens eindigen ze met een ferme sprint bij de eerste 3. Dat vinden wij nu net niet de bedoeling. Als je een licentie hebt genomen dan moet je ook daar naar acteren en kom je dan toevallig net terug van een blesure dan staat je niks in de weg om met je A nummer na start A groep te blijven staan bij start finish en gelijktijdig met de B groep mee te starten. Je doet dan bij de B's niet voor de prijzen mee maar je hebt wel je gewenste inkom training.

Inschrijving
Inschrijving start om 19.00 uur. Om 19:25 uur sluit de inschrijving. Indien te laat dan kan je nog starten zonder rugnummer (na betaling van het inschrijfgeld), twee ronden voor het einde eruit.

!!) Let op alleen licentiehouders en houders van een basislidmaatschapskaart kunnen meedoen.

!!!) Bij inschrijving wordt je licentie ingenomen, we hebben helaas geconstateerd dat er te veel rugnummers in de loop van het seizoen niet zijn teruggegeven.

Inschrijfgeld
Volwassenen en niet-leden € 3  Spartaan leden onder 19 jaar € 2,00. Er is ook een mogelijkheid om een vastrugnummer te nemen, deze is 30 euro en voor Spartaan leden onder 19 20 euro. Wij zien graag dat de betalingen per pin worden voldaan en zijn voornemen om in de loop van het seizoen contant geldaf te schaffen. Biljetten groter dan € 20,00 euro worden niet geaccepteerd.

Aanvangstijden
A:         19.35 uur
B,C:     19.36 uur

Wedstrijd
De B's mogen niet met de A's meerijden, na 2 waarschuwingen worden zij uit koers gehaald en krijgen geen uitslag. (Dus de B-groep laat de A-groep rustig passeren, De A-groep houdt niet "stil" bij de B-groep, de B-groep blijft snelheid houden en houdt rechts aan om zo plek te maken om de A-groep te laten passeren). Geloste A-renners mogen wel aansluiten bij de B, maar verrichten geen kopwerk.

Veiligheid

In verband met de veiligheid gaan we geloste renners bij de B die het niet meer lukt om in het B-peloton bij te kunnen blijven bij 3 rondes achterstand uit de wedstrijd halen.

Afsprinten
De B's sprinten als eerst af, dit is meestal na 1 uur koers + 3 rondes. Nadat de B's zijn afgesprint zullen de A's nog een x aantal rondes door rijden. Afhankelijk van de koers en de tijd van het jaar zijn dit minimaal 3 of meer extra rondes. Van de B's wordt verlangt dat ze na de finish gelijk de baan verlaten en niet meer start finish zullen paseren.

Materiaalpech/valpartij
Bij materiaalpech of valpartij kan alleen een ronde vergoeding worden gegeven (tot 5 rondes voor het einde), indien dit is geconstateerd is door de jury, dus materiaal kan alleen vervangen worden bij start/finish (voor de jurywagen). Bij een valpartij dienen de betrokkenen zich te melden bij de jury.

Schijfremmen

Hierbij volgen we de richtlijnen van de KNWU en zijn dus weer toegestaan

Voortijdige koersverlating)
Indien de koers voortijdig verlaten wordt, dienen de deelnemers zich bij de jury af te melden. Niet afmelden is geen punten.

Geen wedstrijd
Indien er geen wedstrijd kan plaatsvinden door slechte weersomstandigheden dan ontvangt ieder die zich heeft aangemeld 10 punten. Ook als het minimum aantal deelnemers van 10 niet wordt gehaald, krijgen de aanmelders toch 10 punten.

Basislidmaatschap
Zorg dat je op tijd bent als je geen licentie hebt, het "aanvragen van de basislidmaatschap kost enig invulwerk" Spartaanleden € 11,50 (KNWU) en voor niet leden € 25,00 (KNWU en aspirant-lidmaatschap Spartaan) !!

Elke deelnemer moet een zogenaamd basislidmaatschap van de KNWU hebben. Dit lidmaatschap kan alleen via een wielrenvereniging verkregen worden. Bij de Spartaan kunt u een Aspirant-lidmaatschap krijgen waarbij het Basislidmaatschap aan de KNWU wordt geregeld. Aspirant-lidmaatschap kost € 25,- inclusief het basislidmaatschap bij de KNWU (€ 11,50). Dit moet u contant voldoen aan de inschrijftafel. Het aspirantlidmaatschap wordt met de jaarwisseling stilzwijgend verlengd tot een rennerslidmaatschap voor het volgende seizoen, tenzij voor 1 januari middels een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  is opgezegd. Je kan dus maar één keer een aspirant lidmaatschap aanvragen, daarna zal je gewoon lid van de club moeten worden, wel zo gezellig toch?

Wijziging categorie

De jury kan om wedstrijdtechnische redenen een B renner naar de A-groep promoveren. Op deze manier blijft de B-groep “een laagdrempelige wedstrijd” voor de renners die de A-groep niet bij kunnen houden en leuk hun eigen wedstrijd kunnen rijden. Het is mogelijk in het per seizoen deel te nemen aan de categorie van uw keuze, tenzij je door de jury gepromoveerd ben. De punten blijven staan in de categorie waar je ze hebt verdient. Je staat dan dus in beide categorieën.

De punten in de oude categorie blijven gehandhaafd, totdat er besloten wordt om niet terug te keren naar de oude categorie. Bij het bepalen van de einduitslag telt de vermelding waar het meeste punten zijn gehaald, is dat gelijk bij de meeste wedstrijden, is dat gelijk bij de categorie waar ze het laatst gereden hebben.

Prijzen
Per wedstrijd, per categorie (A en B/C), eindprijzen voor eerste drie renners. Deze worden uitgekeerd bij een minimum van 25 deelnemers in de betreffende categorie. Je komt alleen voor premie in aanmerking met een werkende chip. Geen (werkende) chip dan geen uitslag en geen premie.

Eindklassement
Prijsuitreiking klassement op de laatste ZAC, alleen sierprijzen en bloemen. Dit jaar bij op 17 september. Om voor het eindklassement in aanmerking te komen dient er aan 15 of meer wedstrijddagen deelgenomen te zijn.

De puntentelling
1e) 25 pnt
2e) 23 pnt
3e) 21 pnt
4e) 19 pnt
5e) 17 pnt
6e) 15 pnt
7e) 14 pnt
8e) 13 pnt
9e) 12 pnt
10e) 11 pnt
11e) 10 pnt
12e) 9 pnt
13e) 8 pnt
14e) 7 pnt
15e) 6 pnt

vanaf de 16e plaats iedere deelnemer 5 pnt.

Laatst aangepast op 26 maart 2019

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Reglement