Vossenjacht bij de Spartaan

De tweede helft van oktober gaat het grote gebeuren weer van start, met een mooie jacht van Kees van der Bijl, nu met maximaal twee onbemande emmers! Inschrijving vanaf 9.30 uur bij de dames Nel Badoux en Margreet Kuiper.

De vossenjacht is een toerrit over de weg, waarbij start en finish voor de deelnemers vooraf niet bekend is. Volg de pijlen die de 'vos' heeft uitgezet, en mis geen controleposten. Dit jaar na groot succes een kan je een tweede onbemande emmer tegenkomen.Wie het eerst de 'vos' heeft gevonden, verdient 20 punten. Nummer twee krijgt 18 punten enz. Heb je een controle gemist, jammer geen punten volgende keer beter. Heb je de vos gevonden en alle controle gehad, dan wordt dat beloond  met vijf punten.

De 'vos' heeft zo zijn streken: hij begeeft zich niet alleen op de weg en schuwt geen weilanden, bossen, viaducten en andere obstakels. Bij de vossenjacht kan veel, maar er zijn spelregels. De stand wordt wekelijks bijgehouden. De foto’s van de jacht kunt u soms bekijken op de site van de clubfotograaf. De vossenjacht is dit jaar ingedeeld in drie (vier) categorieën:

De categorieën en starttijden:

E 09.30 uur (zonder klassement, maar met plankjes),
D 09.45 uur (C rijders, veteranen 55+ en evt. meerijdende jeugd tot 17 jaar )
A 10.00 uur (A rijders, voor de snelle rijders, b.v renners)
B en C 10.05 uur (B- en C rijders, voor iets minder snelle rijders, b.v neprenners, toerders en overige MTB’ers.)

We rijden iedere zondag en 2e kerstdag. 
De laatste jacht is 26 januari.

Er wordt wel gezegd: "wie eenmaal met een vossenjacht heeft meegedaan, kan niet meer zonder".

Er zijn vijf categorieën (afhankelijk van het aantal deelnemers):

A. Renners (licentiehouders)
B. Toerders
C. MTB
D. Veteranen (vóór 1 februari  55jr. of ouder zijn)
E. Jeugd (vóór 1 februari  16jr. of jonger) & dames, mits voldoende belangstelling, anders in de uitslag bij de veteranen.

U bevindt zich hier: Activiteiten Vossenjacht Algemene info