Voorjaarskoersen RWV De Spartaan

Reglement voorjaarskoersen
De Spartaan organiseert op haar eigen clubparcours aan de Lange Kleiweg in Rijswijk ook in 2020 weer elke zondag in de maand Februari een Voorjaarskoers (trainingswedstrijd). Er worden  in totaal 4 wedstrijden gereden op de volgende data; 2, 9, 16 en 23 februari. 1, 8, 15 maart dan start om 11:00

Categorieën:

Categorie A
Verplicht met Chip !

Elites, Beloften, Amateurs, Sportklasse (50-) en Junioren. Alle rijders in de A categorie rijden bij De Spartaan met een chip van mylaps. Deze helpen de jury bij het opmaken van de uitslag, De definitieve uitslag wordt door de jury a.d.h.v. de video bepaald. A-rijders zonder chip worden niet in de uitslag opgenomen.

Categorie B

Sportklasse (50+), Dames, Nieuwelingen, Veteranen (50+) en mensen met een basislidmaatschap (Dit vanwege de verzekering). Hier is het rijden met een chip niet verplicht, het mag wel, je kan dan je `prestatie` op internet als een trainingssessie bekijken.

(Let op; het staat renners vrij om hoger in te schrijven, goede basislesen en dames mogen bij de A's starten).

Inschrijving
Inschrijving start om 10.20 uur. Om 10:55 uur sluit de inschrijving. Indien te laat kan je nog starten zonder rugnummer (na betaling van het inschrijfgeld), wel twee ronden voor het einde eruit. (Let op; alleen licentiehouders en houders van een basislidmaatschapskaart kunnen meedoen).

Inschrijfgeld
Voor deelnemers die lid zijn van de Spartaan  € 2,00, voor deelnemers die lid zijn van een andere vereniging € 3,00 Graag gepast betalen. Biljetten groter dan € 20,00 euro worden niet geaccepteerd.

Aanvangstijden
A:     11.00 uur
B:     11.01 uur

Afsprinten:

De A categorie rijdt 75 min + 3 ronden.

De B categorie rijdt 60 min + 3 ronden.

  1. De uitslagen zijn terug te vinden in MyLaps en komen op de website: www.despartaan.nl

(Let op; voor de lengte van de koers wordt rekening gehouden met het weer.)

Wedstrijd:
De B's mogen niet met de A's meerijden
, na 2 waarschuwingen worden zij uit koers gehaald en krijgen geen uitslag. (Dus de B-groep laat de A-groep rustig passeren, De A-groep houdt niet "stil" bij de B-groep, de B-groep blijft snelheid houden en houdt rechts aan om zo plek te maken om de A-groep te laten passeren). Geloste A-renners mogen wel aansluiten bij de B, maar verrichten geen kopwerk.

Materiaalpech/valpartij
Bij materiaalpech of valpartij kan alleen een ronde vergoeding worden gegeven (tot 5 rondes voor het einde), indien dit is geconstateerd is door de jury, dus materiaal kan alleen vervangen worden bij start/finish (voor de jurywagen). Bij een valpartij dienen de betrokkenen zich te melden bij de jury.

 

Schijfremmen

 

In 2019 zijn schijfremmen toegestaan. We volgen hierbij het KNWU advies op

 

Voortijdige koersverlating
Indien de koers voortijdig verlaten wordt, dienen de deelnemers zich bij de jury af te melden. Niet afmelden is geen uitslag.

Wijziging categorie
De jury kan om wedstrijd technische redenen een B renner naar de A-groep promoveren. Op deze manier blijft de B-groep “een laagdrempelige wedstrijd” voor de renners die de A-groep niet bij kunnen houden en zo leuk hun eigen wedstrijd kunnen rijden. 

Prijzen
Per wedstrijd, per categorie (A en B), eindprijzen voor eerste drie (tot max vijf) renners. Of en hoeveel prijzen er zijn hangt af van het aantal deelnemers. Er is geen eindklassement na 4 wedstrijden.

Basislidmaatschap
In 2019 heeft de KNWU voor basisleden geen plastic pas meer uitgereikt, zorg dan ook dat je de digitale pas hebt uitgeprint om het de inschrijvers te vergemakkelijken. Als je nog geen basislicentie hebt maar toch eens mee wil doen, kom dan ruim op tijd, het "aanvragen van de basislidmaatschap kost enig invulwerk" Spartaanleden € 11,50 (KNWU) en voor niet leden € 25,00 (KNWU en aspirant-lidmaatschap Spartaan) !!

Vanaf 2011 moet elke deelnemer een zogenaamd basislidmaatschap van de KNWU hebben. Dit lidmaatschap kan alleen via een wielrenvereniging verkregen worden. Bij de Spartaan kunt u een Aspirant-lidmaatschap krijgen waarbij het Basislidmaatschap aan de KNWU wordt geregeld. Aspirant-lidmaatschap kost € 25,00 inclusief het basislidmaatschap bij de KNWU (€ 11,50). Dit moet u contant voldoen aan de inschrijftafel. Het aspirant-lidmaatschap wordt met de jaarwisseling stilzwijgend verlengd tot een rennerslidmaatschap voor het volgende seizoen, tenzij voor 1 januari middels een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  is opgezegd. Je kan dus maar één keer een aspirant lidmaatschap aanvragen, daarna zal je gewoon lid van de club moeten worden, wel zo gezellig toch?

U bevindt zich hier: Activiteiten Voorjaarskoersen Reglement