Rijswijkse Wielervereniging - De Spartaan - Laatste Nieuws

MTB-Kinderfeesten

Jos Luijten, onze jeugd-MTB-trainer gaat zijn activiteiten uitbreiden! Deze week heeft het bestuur van De Spartaan met hem een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hij gaat onder de naam van MTBFUN kinderfeestjes op mountainbikes organiseren, voornamelijk in het Elsenburgerbos. Verzamelplaats zal zijn de kantine van de Spartaan. In overleg zijn ook clinics en tochten mogelijk, in principe in het hele land. MTBFUN mag gebruik maken van de container onder de brug naar het middenterrein en betaalt de Spartaan voor de huur en voor het gebruik van de kantine. Spartaanleden krijgen ter introductie dit kalenderjaar een korting van 50% op de tarieven; vanaf 1 januari 2012 geldt een korting van 20%. Over een jaar zal de overeenkomst worden geëvalueerd en bezien worden of deze samenwerking wordt voortgezet.
De Spartaan wenst Jos Luijten veel succes met MTBFUN. Voor meer info: zie www.MTBFUN.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groot of klein bedrag, pinnen mag!

Vanaf heden kunnen we pinnen in het clubhuis.
Kleding, drankjes, contributie en broodjes bal kunnen onbeperkt met uw bankpas worden afgerekend.
Dus groot of niet te klein bedrag . . . pinnen mag!

Ploegleider en mechanieker gezocht

Voor volgend seizoen zijn de amateurs voor de klassiekers en meerdaagses (ca. 10 koersdagen) op zoek naar:
- Ploegleider (m/v)
- Mechanieker (m/v)

De amateurploeg bestaat uit een groep enthousiaste renners die tijdens klassiekers en verschillende meerdaagses hulp kunnen gebruiken. Ervaring is niet noodzakelijk, wel enig wielerinzicht. Mocht het je leuk lijken altijd al eens onderdeel uit te maken van de koers, stuur dan een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook met hulp bij een enkele koersdag zijn we al enorm geholpen!

Een tijdperk stopt


clubblad laatste

Download

Ook ons clubblad is ondergeschikt geworden aan de digitale media als websites, Twitter en facebook. Alle berichtgevingen in een clubblad is al snel oud nieuws. Daarom heeft de club besloten het allerlaatste clubblad uit te brengen en voortaan gebruik te (laten) maken van de bovengenoemde media. Het laatste clubblad is extra dik vanwege foto's en een compilatie van verslagen die in de loop der jaren zijn gepubliceerd.

Mocht u het allerlaatste clubblad in papierformaat willen hebben, dan kan u die in het clubhuis ophalen. In het allerlaatste clubblad oa:

  • De geschiedenis van de Spartaan
  • Henk Ammerlaan, de oprichter van de Spartaan
  • Fietsen in een groep, een kunst apart
  • Terugblik op het jubileumjaar 75 jaar
  • Clubkampioenschappen
  • Thijs Herben memorial
  • Diverse foto's uit de oude doos
  • Jeugdkamp 2013
  • Vriezah en Kaut

      Dit en nog veel meer in dit allerlaatste clubblad!

ook sportklassers met koersen begonnen

SportklasseNadat de amateurs van De Spartaan al enige tijd aan hun seizoen begonnen waren en daarbij al diverse successen en podiumplaatsen mochten vieren zijn nu ook enkele sportklassers met koersen begonnen. Na het testen van de conditie in diverse trainingswedstrijden, zomeravond competities of regionale kampioenschappen is het toch altijd even spannen hoe zo'n eerste koers van het jaar zal gaan, of voor velen van ons zelfs de allereerste officiële KNWU-wedstrijd! Nadat ik zelf eerder al een weinig succesvol debuut mocht beleven in de combikoers van Steenbergen stonden er in het volgende weekend weer nieuwe koersen op het programma, met nieuwe kansen! Zaterdag reden Floris van der Bas en ikzelf de Ronde van Lexmond voor Sportklassers, een rondje van net iets meer dan 1700 meter dat 29x afgewerkt diende te worden. Er was veel belangstelling, met 100 man zat de ronde helemaal vol, uiteindelijk bleken er daarvan 88 gestart te zijn.

Lees meer...

Clubkampioenschappen

ClubcampioenschapTraditiegetrouw werden op de Eerste Paasdag de clubkampioenschappen van de Spartaan en Trias georganiseerd: de wedstrijd die niemand belangrijk vindt, maar wel iedereen wil winnen. Op het zonovergoten Henk Ammerlaanparcours stonden zo'n 40 renners aan de start, waarvan een 14tal (om en nabij) Trias-renners verdeeld over de categorieën Amateurs, Sportklasse, een nieuweling, een Junior, een belofte en Basislidmaatschaphouders. Het eerste half uur verliep rustig, zonder noemenswaardige uitbraken. Toen vond Wieger van der Schaaf het welletjes. In zijn eentje bouwde hij in een paar ronden tijd een flinke voorsprong op.

Lees meer...

U bevindt zich hier: Homepagina Nieuws